Dakopbouw Gevelrenovatie Woubrugge

DAKOPBOUW GEVELRENOVATIE WOUBRUGGE

Wilt u graag meer leefruimte creëren in uw bestaande woning? Met een dakopbouw maakt u van uw zolder een prachtige ruimte voor bijvoorbeeld een hobbykamer, kinderkamer of kantoor. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een dakopbouw en wat moet u allemaal regelen? Heeft u een bouwtekening van een dakopbouw door een architect of een tekenbureau nodig? Neem dan contact op met Tekenbureau Martijn van der Laan via whatsapp of email. Binnen 24 uur ontvangt u een reactie!

 

Vergunning Dakopbouw:

Voor het plaatsen van een dakopbouw moet een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Een vergunning wordt aangevraagd via het omgevingsloket, en er moet een bouwtekening van de dakopbouw als bijlage ingediend worden. Een punt waarop de gemeente een vergunningsaanvraag kan afkeuren is het bestemmingsplan. Hierin staat wat de gemeente met een gebied voor ogen heeft. Wanneer de dakopbouw in het bestemmingsplan past zal de gemeente je een vergunning verstrekken. Ook wanneer een dakopbouw niet geregeld wordt in het bestemmingsplan heb je kans om een vergunning krijgen. Er wordt dan via een omweg gekeken of een dakopbouw mogelijk is, omdat dit niet specifiek in het plan staat. Helaas is dit niet altijd het geval.

Bouwtekening Dakopbouw door een Architect:

Wilt u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor een dakopbouw, dan heeft een bouwtekening nodig. Een professionele bouwtekening moet voldoen aan het Bouwbesluit, de bouwvoorschriften en de indieningsvereisten van de overheid.

Constructie Dakopbouw:

In sommige gevallen is het nodig om een constructieberekening en een constructietekening in te dienen bij de gemeente. Ik werk samen met diverse constructiebureaus, zodat ik dit voor u kan verzorgen.

Kosten Bouwtekening Dakopbouw door een Architect:

Kosten bouwtekening dakopbouw: vanaf € 650,- inclusief BTW. Zie ook de prijslijst van Tekenbureau Martijn van der Laan.

De kosten voor het maken van een bouwtekening zijn afhankelijk van de omvang van de woning. Dit is dan ook de reden dat ik een vanaf prijs heb aangegeven. Wilt u weten wat de kosten zijn van een bouwtekening van uw dakopbouw, stuur dan wat het adres, wat foto’s en een schets op via whatsapp of email naar Tekenbureau Martijn van der Laan.